Vil eller vil ikke Siv Jensen trekke seg hvis det blir ja til OL?

Kommer akkurat tilbake fra TV2 Nyhetskanalen etter en debatt med den gamle hedersmannen Arne Strand som sier at Siv Jensen vil/må trekke seg hvis det blir Ja til OL på Stortinget. Det har jeg ingen tro på. Av minst tre grunner:

1. Siv Jensen elsker å være finansminister. Hun sluker alle kameler i verden glatt hvis det gjør at hun kan fortsette å være finansminister.

2. Nei til OL er ikke nedfelt i regjeringserklæringen. Landsmøtevedtaket til Frp om å si NEI er bare bindende for Frp i regjering om å si nei. Havner de i mindretall, har de fremdeles ryggen fri i forhold til landsmøtevedtaket.

3. Nei til OL er ikke en del av Frp`s sjel. Da Kåre Willoch stilte kabinettspørsmål i 1986 i form av en påskepakke som bl.a. økte bensinavgifta – hadde i realiteten ikke Carl I. Hagen noe valg. Lavere skatter og avgifter og senere nei til innvandring er Frp`s sjel. Frp er jo egentlig Idrettspartiet. Blir det Ja til OL er garantert Frp`ere de som står nærmest løypene. Et tap i OL-saken er derfor ikke noe prestisjenederlag for Frp.

 

Leave a Reply