Hva ser du etter som arrangør?

Egentlig kan jeg brukes til det meste innenfor byutvikling: F.eks. placemaking, fortetting, place branding, byforedling, høyhus, fjordbyer, innovasjon, økonomisk globalisering, multikulturalitet, integrering, flerfunksjonelle bydeler, bygulv, handel som buyutvikling, sosialt entreprenørskap, næringsutvikling som byutvikling, og kultur som byutvikling. Osv.

Eksempler: Før sommeren innledet jeg bl.a. på Mosseregionesn årskonferanse om styrker og svakheter ved Moss, og hvordan Moss bør posisjonere seg i framtidens Osloregion. Jeg innledet også på den årlige Værstekonferansen i Fredrikstad om hvordan næringsutvikling og byutvikling går hånd i hånd når byrom skal programmeres. Videre kritiserte jeg Trondheim kommunes arealstrategi og høyhusskrekk for NTNU-studenter, noe som gjør at veksten kommer i konflikt med jordbruksinteresser. I høst skal jeg bl.a snakke om den bærekraftige framtidsbyen på Skanska Future Day, innlede om fortettingsstrategier og kommunens rolle i planlegging og byutvikling i Oslo på en konferanse i regi av Omsorgsbygg. I september skal jeg lede en Fight Club i Stavanger om hva Stavanger skal leve av etter den siste olja, og innlede om bærekrafitg infrastruktur på OREEC´s energikonferanse, samt kritisere Kommuneplan 2030 på Estates halvdagskonferanse.

Som urbanist setter jeg alltid mennesker i sentrum, ikke naturen. Det viktigste en by kan gjøre er å lage gode møteplasser for hele byens befolkning, deretter en god kollektiv infrastruktur, og en høy og tett by.  De som kun er opptatt av grønne bygg, grønne byer og klimautslipp bør søke andre steder. Vancouvers ex-byplansjef Brent Toderian sa det forbilledlig da vi vandret rundt i Oslos gater og så på noen økobygg: Green is not necessarily urban.

For meg er bærekraft først og fremst sosial bærekraft, deretter økonomisk bærekraft, og da følger som regel økologisk bærekraft med på kjøpet.

Leave a Reply